19 December 2015

Misi 55kg Ku

Yippiee!!!
Turun 1.1KG dalam masa 6 hari.
Actually dah start dari awal bulan lagi.
Dari berat 61kg. Dari 61 turun ke 60 then stay lama kat 60 je.
Bila dah konsisten dgn diet dan makan supplement secara berdisiplin tanpa culas, baru la dia nak turun.
Setiap hari turun.
Sikit2.
Now dah 58.9kg. Tak pernah lagi cecah 58kg sejak lahirkan Zulaikha. Setahun dah..😆😆

Lepas ni makin bersemangat la jaga makan.

Sedikit info tth diet saya:

Jenis diet: LOW CARB.
*boleh pm atau whatsapp saya bagi yang nak tahu secara lebih detail.

Supplement:
1. Lecithin. Untuk PECAH LEMAK di bawah kulit dan keliling organ.

2. Omegaguard. Untuk BAKAR LEMAK dalam saluran darah.

3. Herblax. Untuk cuci usus dan DETOX.

4. Essential Soy Protein. Sebagai instant protein source saya. Kadang-kadang tak sempat nak masak makanan kaya protein. Bancuh ESP. Minum. Senang. Kenyang! Tapi tak boleh amek banyak-banyak sehari sebab ESP tinggi karbohidrat. Cukup la sekadar sekali sehari.

5. Vitalea Multivitamin n multimineral. Untuk nutrisis yang lengkap.

Perlu ingat:☝
1. Avoid makanan n minuman bergula. Dah stop terus. Saya beralih ke stevia sekarang.

2. Minum air banyak. 2.5 - 3 liter sehari. Ikut keperluan. Setiap 25kg berat badan perlukan 1 liter air.

3. Bersenam. Lite2 pun xpe. Janji ada berpeluh.

4. WAJIB BERDISIPLIN!😊
Part ni paling susah kan. Tapi percayalah..bila dah nampak hasilnya nnt, tak menyesal i cakap uuuu...


Terima Kasih

No comments:

Post a Comment

Add to netvibes Subscribe in Bloglines

Naturally Healthy and Beautiful Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign