02 October 2015

VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE vs VITAMIN E BRAND LAIN

Kat farmasi, banyak bersepah Vitamin E. Ada beza ke?

Jawapan : Sedangkan kembar seiras pun tak sama. Inikan Vitamin E Shaklee dengan yang "cap" lain.

Kenapa Vitamin E Shaklee adalah yang terbaik di pasaran?
Ia TULEN, kandungannya hebat.
Kerana kini ditambah dengan GRAPE SEED/Biji anggur..

Yeke hebat ? Yeke ? Yeke?

Meh tengok KELEBIHAN GRAPE SEED EXTRACT yang terkandung dlm pek baru VITA E COMPLEX SHAKLEE:

✔️ Mengikut kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika mengamalkn secara konsisten.

▶️ Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk
>> menguatkan system imun badan
>> menurunkan paras kolestrol
>> menghalang pembentukan darah beku
>> melegakan masalah berpunca daripada urat timbul serta
>> merencat pembengkakan dan keradangan.

KENAPA SHAKLEE TAMBAH GRAPE SEED OIL?

✔️✔️ Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain.

▶️ OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan.

▶️ OPC juga adalah 50 kal ganda lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 KALI GANDA LEBIH KUAT DARI VITAMIN C.

▶️ OPC berfungsi memusnahkan ‘radika bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia.

>> Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

▶️ Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.😱

Sekaligus ia juga baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan.💃🏼💃🏼💃🏼

✔️✔️ Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya itu kelebihan anggur juga turut termuat d dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengena buah anggur.
Alhamdulillah

Banyaknya la manfaat Vitamin E.


Terima Kasih

23 September 2015

HOME FACIAL MENGGUNAKAN PRODUK SHAKLEE

Malam ni anak-anak dah tidur awal. Suami pula dah ke Mentakab attend meeting. Mata ni macam tak mengantuk je..baju-baju pun banyak nak dilipat dan di iron. So sambil-sambil settlekan kain, leh la buat HOME FACIAL yang dah lama teringin nak buat, tapi tak buat-buat ni. Saya memang suka sangat pegi facial dulu. Tapi sekarang dah anak 3, memang tak leh tinggal dah anak-anak utk ke facial. Lagi-lagi sebab si kecik menyusu..so alternatifnya- HOME FACIAL.

Saya guna produk SHAKLEE sememstinya..sebab, ianya 100% SEMULAJADI. Tak ada bahan kimia langsung. Dan ianya HALAL.

Antara produk yang saya guna:
1. Gentle Action Makeup Remover
2. 3 biji Alfalfa Complex
3. Daily defense whithening Essence.
4. Gentle Deep Foaming Cleanser
5. Shaklee Collagen Powder

Cara-caranya:

1. Saya bersihkan dulu kulit wajah dan kawasan leher dengan GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER. Saya bukan lah jenis yang suka make up. Sekadar pakai compact powder je bila keluar. Keluar pun  jarang-jarang sangat. Tapi, bila saya guna makeup remover ni, punya lah banyak daki yang keluar dari muka..terkezutt makkk. Sebabnya, kulit muka kita bukan je kotor dengan bahan make up. Tapi juga DEBU dan KOTORAN DI UDARA. lagi-lagi musim jerebu ni kan..
White head pun keluar tau...tengok picture yer.

Set Kulit Shaklee
First Step. Bersihkan dulu.
Set Kulit Shaklee
Nampak tak whitehead tu..keluar bila digosok dengan makeup remover.

2. Lepas tu saya buat scrub. 3 BIJI ALFALFA saya tumbuk bagi halus. Mix sikit dengan GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER. Gosok la wajah dan leher selama 10 minit. Kat kawasan-kawasan yang ada banyak whitehead tu gosok la kuat sikit. Tak perlu risau kulit melecet sebab alfalfa ni sangat halus texture dia. Bila dah puas scrub, cuci bersih-bersih dan lap dengan tuala bersih. Cuba sentuh wajah korang..lemmmmbutttt sangat kan.
Set Kulit Shaklee
Scrub. Tulis date kat tube Foaming cleanser tu sebab nak tengok berapa lama boleh tahan. Dah 3 bulan guna, macam tak luak je....jjimattt sangat.

3. Lepas scrub, masa untuk masker pula. Masker saya buat dengan gunakan DAILY DEFENSE WHITHENING ESSENCE dan SHAKLEE COLLAGEN POWDER. Collagen ni saya letak sikit je. Mix dengan essence dan sapu dengan rata diseluruh wajah dan leher. Biarkan selema 15-20 minit. Sambil2 tunggu tu boleh la habiskan lipat kain. Lepas 15 minit,cuci bersih. Nak biar sampai esok pagi pun boleh. Saya cuci lepas 15 minit. Sebab dah tak sabar nak tengok hasilnya.
Bertambah lembut kulit ni. Baru sekali buat. Kalau hari-hari buat, memang tak pegi kerja la laki i...duk sentuh wajah i je..kikiki...

Set Kulit Shaklee
Ni untuk Masker
Lepas dah buat semua ni, sapukan Nutriwhite night cream sebelum tidur. 
Korang jangan lupa try yer. Memang best sangat.
Set Kulit Shaklee
Jeng..jeng..jeng..inilah hasilnya. Nampak lembut je kan kulit..

Terima Kasih

Add to netvibes Subscribe in Bloglines

Naturally Healthy and Beautiful Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign